Њу је најавио нико други до, годинама уназад, највећи "Новакомрзац" међу тенисерима, Ник Кирјос.

Аустралијанац је, када је видео шта његова држава ради најбољем играчу света, решио да стане у Ђоковићеву заштиту и то два пута.

Најпре прошле седмице, у емисији "Без граница" у којој учествује са још два саговорника, уједно сунардоника, а урадио је то и ове суботе. 

У изнова фантастичном обраћању јавности, Кирјос је овом приликом рекао и следеће:

- Замислите како је Новак у овом трентуку, после свега што се десило, осећа исцпрљено, исцеђено, замислите кроз шта све пролази и његова породица. Ово је је**** заје****ја! Или је требало да му се не дозволи да буде овде, или, ако је већ ту, онда га пустите да игра. Па, он ће ионако да оде одавде чим се заврше такмичарски наступи! Мислим да би чак било супер да освоји Аустралијан опен, то би било феноменално. Хоћу и ја да обучем мајицу на којој пише на српском "ИДЕМО!", хоћу да ходам по Мелбурн парку с маском на којој је Новаков лик!, рекао је Кирјос.

На томе се није зауставио.

Напротив.

- Мислим, Аустралија, као целина, прошла је кроз страшне Ковид-ствари, али понављам ко зна који пут, да људи из Мелбурна нису толико изј*** током свих оних локдауна и је*** правила, мислим да од овог не би правили велику ствар. А сада је та ствар ненормална!

Осврнуо се и на Нолетове ривале.

- Знате, стварно ме излуђује како људи гледају на неке ствари. Ево, Надал, Циципас... Све је разумем шта они причају (гледају своја посла, а за Ђоковића само кажу "да се "треба придржавати правила", прим. прев.), али зар не мислите да је Новак Ђоковић, пре свега, људско биће? Да је њему потребно разумевање, подршка? Е, а он подршку добија - од мене?! Мислим, који к*** се дешава (другима)?!, без длаке на језике је рекао аустралијски тенисер.

Имајући у виду овакве његове ставове, можда и не чуди што је Новак Ђоковић баш Нику Кирјосу послао приватну поруку, и то прилично потресну.

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе шта Новак Ђоковић доживљава у Аустралији и шта га чека у вези са Аустралијан опеном 2022, који почиње овог понедељка, 17. јануара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".