Када се доселила у Београд, Цеца је најпре неколико месеци живела код другарице на Врачару.

Стан који је Цеца купила у Београду пре свог пунолетства се у том тренутку реновирао. Она до тада није размишљала о пресељењу у престоницу јер је завршавала средњу школу у Житорађи и тамо живела.

Фото: АТА имагес

 

Давне 1990. године са продатих 350.000 примерака албума, а годину дана касније излази албум који обара све рекорде и Цеца одлучује да од зарађеног новца купи себи стан на Бановом брду.

 1993. године долази на идеју да се пресели у Београд, пошто је завршила средњу школу и започиње сарадњу са Марином Туцаковић и Александром Радуловићем Футом. Тог момента почела је да реновира стан и док је то трајало живела је код породичне пријатељице Драгице у Каленићевој улици, али не као подстанар већ као гост. Фактички то је био први стан у ком је Цеца боравила у Београду, док је већ увелико била звезда на простору читавог Балкана.

Фото: Принтскрин/Google maps

 

На четвртом спрату на овој адреси и даље је стан у којем је Цеца провела прве дане у Београду. Након неколико месеци, Цеца се преселила у свој стан на Бановом Брду и ту је живела до удаје.


Ражнатовићева упознаје Жељка Ражнатовића Аркана 1994. године и тада започињу заједнички живот у Дипломатском насељу све до 1997. године док кућа у улици Љутице Богдана није била завршена. Цецине комшије из зграде у којој је живела на Врачару су одушевљене балканском дивом и још се сећају периода када Цеца живела у овој вишеспратници.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

- Јао добро сте ме подсетили. Увек се свима нама љубазно јављала и поздрављала, а била је прелепа. Као анђео - рекла је Цецина комшиница својевремено.

Млађе генерације, које живе у овој згради, не сећају се периода када се у њу доселила Цеца, али су од староседелаца чули за ту причу. Многи су чак мислили да је то само мит.

- Када је снимила песму "Кукавица" и "Шта је то у твојим венама" људи су се испод прозора скупљали и певали њену песму. То је било да не поверујете, целом улицом је одјекивала та песма, цвеће је сваким даном стизало овде у Каленићевој. Колико је то било цвећа, мислим да је могла да отвори највећу цвећару у Београду - причала је госпођа која је Цеци била комшиница.

Фото: АТА имагес

 

 

(Блиц)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".