Лист "Хрватски тједник" упозорио је у најновијем броју да хрватски УСКОК (уред за сузбијање организованиг криминала) још није процесуирао случајеве у којим је певачица Северина осумњичена за претње сексуалном уценом и застрашивање сведока, чији је исказ могао утицати на исход судских спорова које Северина води са српским бизнисменом Миланом Поповићем око старатељства над њиховим сином Александром.

Фото. Н. Фифић

 

 

Северина је, како је прошле године писао "Национал", вређала и уцењивала барем једног судског вештака. Претње је јавно потврдила и директорка једне основне школе у Загребу, а постоје и други који раде у систему образовања, здравства и социјалне помоћи, који из страха не желе јавно да иступају и говоре о својим искуствима са познатом певачицом.

Северина се јавно обрачунавала са Горданом Буљан Фландер, оснивачем Поликлинике за заштиту деце града Загреба, која није могла издржати нападе певачице. Како би од даље хајке спасла барем Поликлинику и њене запослене, Фландер се повукла, након чега је постала предмет истраге истих правосудних тела.

Чини се како је Северина претила или уцењивала апсолутно све стручњаке и службенике који су били на овај или онај начин укључени у њеној процесној борби за старатељство над дететом, али до данас Северина никада није била због тога ухапшена нити испитивана у својству осумњичене особе. Како се овде ради о озбиљним претњама и уцењивачким подухватима који указују на високи степен криминалне воље за остваривањем приватних амбиција и циљева, изостанак реакције репресивног апарата показује проблеме у систему. С обзиром на то да је Северина упозната са разним приватним појединостима особа које уцењује, могуће да јој у свему помажу и појединци из криминалног миљеа, пише "Тједник".

(Хрватски Тједник)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".