Како је истакао водећи политички новинар "Ејџа", Пол Сакал, његов колега је сазнао следеће:

- Новак Ђоковић ће бити слободан човек ове ноћи. Влада Аустралије неће вечерас донети одлуку да га депортује. Министар за имиграције је имао четири сата да донесе одлуку о одузимању визе пре него што Новак напусти притвор, али иако то сада није урадио, одлука може бити донета сутра, или у данима који следе - поручио је Сакал.

 

 

Подсетимо, иако је најбољи тенисер света успео да на суду издејствује да се укине одлука о одузимању визе, могао би ипак да буде депортован.

Ђоковић је слетео у Мелбурн у среду, убеђен да је испунио све услове за улазак у ту земљу: Тениски савез Аустралије га је раније обавестио да је испунио услов за медицинско изузеће од вакцинисања против САРС-ЦоВ-2 типа коронавируса, он је попунио формуларе и добио дозволу да се укрца у авион у Дубаију, али је по слетању задржан на аеродрому, па му је изречена мера одузимања визе, што за собом повлачи депортацију.

Како се Новак жалио на ту одлуку, одведен је у имиграциони хотел на ободу Мелбурна, где  је изведен "на јавности необјављену локацију" како би чека судску одлуку о жалби. То суђење је протекло бурно, завршило се како су Нолетови навијачи и прижељкивали. Међутим Министар за имиграције Алекс Хок може да искористи личну моћ, коју му даје закон (Акт о миграцији), да откаже визу Новаку Ђоковићу, иако је суд одлучио да он (Новак) буде ослобођен и да му се да дозвола да игра на Аустралијан опену.

(Новости)

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".