Кирсхенбаум сматра да постоји 17 основних разлога за неверу, у распону од "брачне кризе" и "незадовољених потреба" до оних "случајних прељуба". Њене тврдње још пре неколико година подстакле су новинара Индепендента да испита зашто људи заправо варају и показало се да се заиста сви испитани уклапају у њених 17 разлога.

- Добио сам доста порука, већином тужних, од људи ухваћених у аферама. Испоставило се да су многи наши читаоци живели двоструким животима и чинило се да је врло мало њих било неверно из разлога који није укључен у Кирсхенбаумових 17. "Осећао сам се изгубљено и мислио сам да се тако могу извући", говорили су - написао је Теренс Блекер тада.

Фото: Профимедиа

 

 

- Ипак, кад год су у прошлости откривене афере у које су биле укључене јавне личности, оне су се у јавности третирале као повод за исмевање, презир или шале. Јавност је само повећавала њихов јад и тугу прозивајући их лошим људима. Чак су и неки психолози знали у медијима да изјаве да 'прељубници једноставно нису добре особе'. То је тако глупо. Баш као што наслов књиге каже - и добри људи имају афере - закључио је новинар.

"Прељубе су позив на буђење"

- Добри људи који преваре партнера буде се ноћу, имају осећај кривице и питају се шта да учине и зашто се то догађа баш њима - написала је Мира у својој књизи покушавајући да објасни да се прељуба може догодити свакоме. Она тврди да превара чак може бити и добра за брак.

- Афере су позив на буђење. Кажу вам да ту нешто озбиљно није у реду и да не можете да наставите као и обично. А ако стварно слушате и схватите то озбиљно и делујете у складу са тим, онда имате прилику да се догоди нешто дивно - објаснила је у једном интервјуу након изласка књиге.

Она додаје и да прељубници одлуке доносе исхитрено и емоционално. - Они у том тренутку не размишљају о штети коју узрокују. Велика већина људи има нешто психолошко у себи што их тера на то, не раде то зато што су 'добри' или 'лоши'.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".