Засад нема одговора на питање зашто је Матеј Периш напустио београдски клуб Готик 31. децембра у 1.20 и друштво се у њему те вечери проводио. Он није понео ни јакну, што указује на то да је вероватно намеравао да се врати у клуб.

Говорећи о истрази за хрватски Јутарњи лист, отац младића, Ненад Периш рекао је да га је полиција контактирала, са питањем о томе какве је Матеј патике носио.

Фото: Принтскрин

 

 

- Полиција ме у петак назвала и тражила да им потврдим је ли Матеј имао беле или плаве патике. Имао је беле које су са стране имале плаво слово В. Ја сам им проследио фотографију патика какве је имао и Матеј, јер ја имам исте такве. Он је носио број 44/45 зависно од модела, а ја носим број веће. Питали су ме то зато што су током потраге нашли плаве патике - истакао је отац несталог младића, Ненад Периш.

То је, пише заграбачки Јутарњи лист, један од показатеља да полиција проверава сваки могући траг и предмет у потрази за несталим Сплићанином.

- Ја сам и у суботу био на месту потраге и уверио сам се да и даље трагају за Матејом. Ја их не питам појединости, па их тако нисам питао ни где и кад су нашли те плаве патике, као ни за пертлу патика која је нађена. Што се тиче опушка, могу само рећи да Матеј није био пушач – нагласио је Ненад Периш.

Фото: АТА имагес/принтскрин

 

 

Међутим, ако је на опушку изузет траг ДНК, полиција која сада има секвенциониран ДНК Ненада Периша може да установи поклапа ли се тај траг са Матејевим.

Подсетимо, Матеја је последња снимила камера ресторана на шеталишту крај Саве и то само делимично јер првенствено снима терасу. На основу осталих снимака надзорних камера и по базним станицама мобилног телефона реконструирано је његово кретање.

Остаје мистерија тих 17 сати од тренутка Матејова изласка из "Готика" до тренутка кад његови пријатељи долазе у полицију и пријављују његов нестанак. До тада је Матеја на мобилни телефон више пута звао отац, а на дан нестанка са сином је разменио девет порука.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".