У Београду шести дан траје потрага за Матејом Перишем, који нестао у ноћи између 30. и 31. децембра. Матејов отац Ненад рекао је да је разговарао с пријатељима свог сина.

- Верујем само МУП-у Србије. Свакакве дезинформације се шире. То иде на савест онима који их шире - рекао је Ненад Периш за "24 сата", отац несталог Матеја Периша додавши како он нема никаквих сазнања да би његов син и његови пријатељи у ноћи с четвртка на петак конзумирали синтетичке дроге - спид или екстази и заливали их алкохолом.

Подсјећамо, пријатељи Матеја Периша  су се у понедељак, након испитивања у полицији, вратили  у Хрватску.

Фото: АТА имагес

 

 

– Признали су ми да јесу мешали вино, ракију, пиво и виски, али тим момцима верујем. Па одрасли су поред мене, били су с мојим сином од првог разреда основне школе. Ни они не знају да објасне шта се догодило с Матејом и где је тако трчао. Иако не знамо све, не могу рећи да је бесциљно тумарао градом - казао је отац за Објектив. 

Прегледао је, каже, више снимака на којима с види да је нешто у води, али сматра да није реч о човеку. 

– То је више снимака из различитих углова, а по мом мишљењу у води може бити неко дебло или чак смеће – рекао је Матејов отац напомињући како би се пијани човек у води од четири степена целзијуса отрезнио. 

– За пет до десет секунди би се и најпијанији човјек у хладној води разбудио, па би све и да је сценарио такав, мој син испливао, јер то није далеко од обале, а он је искусан пливач - наставља отац несталог младића који ће у Београду остати све док га не нађе. 

– Нема спавања. Надам се да је жив. Непрестано гледам у Саву и размишљам где би Матеј могао бити. Све локације са снимака сам обишао по неколико пута по дану и ноћи. Једино ме занима истина – потресено говори Ненад.

Све му ово делује као кошмар из којег се не може пробудити. 

Фото: АТА имагес

 

 

– Данима покушавам да схватим да ово није сан, верујте. Покушавам да будем реалан. Матејеве сестре су код куће, покушавају бити јаке, а није им ни до чега. Брат је брат – кроз сузе наводи Матејов отац. 

Он не крије да му није ни до чега. У понедељак увече испратио је синове пријатеље из Београда након што су тамо одрадили све формалности. 

- Рекао сам им пред пут да ће се за неких 25 година вероватно сетити мог сина и ових збивања, да ће можда и плакати, а да ћу ја, ако мој син није међу живима, с том ситуацијом умрети. Само бих желео да га пронађу ако је преминуо, да га могу покопати како треба, у својој домовини - неутешно каже Ненад који се захвалио МУП-у Србије који врло професионално раде свој посао.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".