U Beogradu šesti dan traje potraga za Matejom Perišem, koji nestao u noći između 30. i 31. decembra. Matejov otac Nenad rekao je da je razgovarao s prijateljima svog sina.

- Verujem samo MUP-u Srbije. Svakakve dezinformacije se šire. To ide na savest onima koji ih šire - rekao je Nenad Periš za "24 sata", otac nestalog Mateja Periša dodavši kako on nema nikakvih saznanja da bi njegov sin i njegovi prijatelji u noći s četvrtka na petak konzumirali sintetičke droge - spid ili ekstazi i zalivali ih alkoholom.

Podsjećamo, prijatelji Mateja Periša  su se u ponedeljak, nakon ispitivanja u policiji, vratili  u Hrvatsku.

Foto: ATA images

 

 

– Priznali su mi da jesu mešali vino, rakiju, pivo i viski, ali tim momcima verujem. Pa odrasli su pored mene, bili su s mojim sinom od prvog razreda osnovne škole. Ni oni ne znaju da objasne šta se dogodilo s Matejom i gde je tako trčao. Iako ne znamo sve, ne mogu reći da je besciljno tumarao gradom - kazao je otac za Objektiv. 

Pregledao je, kaže, više snimaka na kojima s vidi da je nešto u vodi, ali smatra da nije reč o čoveku. 

– To je više snimaka iz različitih uglova, a po mom mišljenju u vodi može biti neko deblo ili čak smeće – rekao je Matejov otac napominjući kako bi se pijani čovek u vodi od četiri stepena celzijusa otreznio. 

– Za pet do deset sekundi bi se i najpijaniji čovjek u hladnoj vodi razbudio, pa bi sve i da je scenario takav, moj sin isplivao, jer to nije daleko od obale, a on je iskusan plivač - nastavlja otac nestalog mladića koji će u Beogradu ostati sve dok ga ne nađe. 

– Nema spavanja. Nadam se da je živ. Neprestano gledam u Savu i razmišljam gde bi Matej mogao biti. Sve lokacije sa snimaka sam obišao po nekoliko puta po danu i noći. Jedino me zanima istina – potreseno govori Nenad.

Sve mu ovo deluje kao košmar iz kojeg se ne može probuditi. 

Foto: ATA images

 

 

– Danima pokušavam da shvatim da ovo nije san, verujte. Pokušavam da budem realan. Matejeve sestre su kod kuće, pokušavaju biti jake, a nije im ni do čega. Brat je brat – kroz suze navodi Matejov otac. 

On ne krije da mu nije ni do čega. U ponedeljak uveče ispratio je sinove prijatelje iz Beograda nakon što su tamo odradili sve formalnosti. 

- Rekao sam im pred put da će se za nekih 25 godina verovatno setiti mog sina i ovih zbivanja, da će možda i plakati, a da ću ja, ako moj sin nije među živima, s tom situacijom umreti. Samo bih želeo da ga pronađu ako je preminuo, da ga mogu pokopati kako treba, u svojoj domovini - neutešno kaže Nenad koji se zahvalio MUP-u Srbije koji vrlo profesionalno rade svoj posao.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".