Светској јавности ови контроверзни близанци постали су познати због своје склоности ка пластичним операцијама, и мултидисциплинарним активностима.

Њихова смрт изазвала је велику медијску пажњу широм Француске, па и на друштвеним мрежама. 

Од браће Богданов бираним речима опростио се и др Мића Јовановић, власник Универзитета Мегатренд у Београду. Он је у Вечерњим новостима издао читуљу Игору Богданову.

У скрушеном опроштају од пријатеља написао је:

- Умро је велики француски научник, писац и шоумен, брат близанац Гришке Богданова. Били су велики пријатељи, који су дали немерљив допринос развоју Мегатренд универзитета - навео је Мића у своје име и у име наставног и административног особља  универзитета.

Фото: Новости

 

 

 

Ко су била браћа Богданов?

Рођени су на југозападну Француске, њихово порекло потиче из аристократских породица из Русије и Аустрије, а њихов деда са мајчине стране био је познати афроамерички тенор Роланд Хајес. Браћа су студирала математику и теоријску физику у Паризу, али су каријере започели на телевизији као водитељи неколико популарних емисија из области науке и научне фантастике. Објављивали су и радове у стручним часописима из области физике, догурали су до доктората Универзитета у Боргоњи, а њихови ставови и дела су оспоравани у научним круговима.

Фото: Профимедија

 

У неком тренутку обојица су запали у депресију и отприлике у исто време одлучили су да ће најбољи начин за одржавање младости и популарности бити пластична хирургија. Обојица су се толико подврвгавала третманима, да су им се лица временом комплетно издеформисала.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".