Француски канал BFMTV објавио је да је Игор Богданоф преминуо окружен децом и породицом. Био је хоспитализован недељу дана због корона вируса. Ни Игор ни Гришка нису били вакцинисани.
Гришка Богданоф је преминуо у париској болници 29. децембра.

Фото: Профимедиа

 

Браћа су радила на француској телевизији од касних седамдесетих година, где су водили научнофантастичне емисије. Њихове псеудонаучне изјаве су често изазивале критике научне заједнице.

Крајем 1990-их браћа су одбранила докторске дисертације. Међутим, 2010. године француски национални комитет за научна истраживања у области математике и теоријске физике изјавио је да њихов рад нема научну вредност.

Фото: Профимедиа

 

Браћа су због свог изгледа и пластичних операција постали популарни мим на интернету. Корисници друштвених мрежа су их често представљали као владаре света из сенке, због чијих одлука падају владе и вредности криптовалута.

Фото: Профимедиа

 

Права имена браће су Игор Јурјевич и Григориј Јурјевич Остасенко-Богданов. Њихов отац је руски уметник татарског порекла Јуриј Михајлович Остасенко-Богданов (1928-2012), унук официра Бориса Богданова, који је погинуо током Октобарске револуције. Током Другог светског рата, 13-годишњи Јуриј Богданов је завршио на окупираној територији и депортован је на принудни рад у Немачку. Одатле је успео да пређе у Шпанију, а после рата је остао у Француској.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".