Бака злотвор

Ана (11) има мајку која је проститутка. Родила ју је у БиХ. Није знала ко је Анин отац. Бебу није желела, па ју је оставила након порођаја. О Ани је почела да се брине бака. Заправо, наводно бринула. Занемаривала ју је и хранила тек толико да може да преживи. Међутим, бака јој је била једино живо биће које је имала на овом свету, и зато ју је волела - није знала за боље. Расла је уз њу у сиромаштву, а морала је да проси.

Фото: Архива Новости

 

С временом, како је Ана одрастала, а била је предивна девојчица дивне смеђе косе, бака је, захваљујући Ани, почела више да зарађује. Људи су волели Анино мило лице, па би јој увек давали више новца. Међутим, није само просила...

- За нас су бака и Ана биле странкиње које смо у Хрватској затекли у прошњи. Девојчица је била готово неписмена, али врло интелигентна и прелепа - сведоче инспектори, који су баку и Ану прошле године ухватили док су просиле: Ана као да је одахнула. Као да је схватила да су се патње завршиле. Не због просачења него због онога што су психолози после открили вештачењем. Више од годину дана Ану су у Босни држали затворену, изгладњивали, тукли, силовали. Имала је мање од 10 година. То није рекла лекарима. Нацртала им је своје патње. Цртежи су такви да, кад их видите, мислите да су предлог за филм страве и ужаса. Бака, коју су на крају протерали из Хрватске, морала је да зна шта су звери радили њеној унучици. Међутим, није реаговала.

- Она ју је користила за просјачење и само јој је то било битно. Од дражесне девојчице претварала ју је у још дражеснију само ради своје користи - кажу инспектори.

Злочинцима из Босне полиција још није ушла у траг. Бака, нажалост, никога није одала. Вратила се у Босну без своје мале девојчице, како јој је лажно тепала, пише Еxпрес.хр.

Ани је Хрватска одобрила четврти привремени боравак из хуманитарних разлога. Налази се у сигурној породици усвојитеља. Не жели да оде из Хрватске, радо би заувек остала тамо. Сада има свој покривач, креветић, јастучић и меду. Научила је да чита и пише, једе редовно, не туку је, не присиљавају ни на шта.

(express.hr)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".