Baka zlotvor

Ana (11) ima majku koja je prostitutka. Rodila ju je u BiH. Nije znala ko je Anin otac. Bebu nije želela, pa ju je ostavila nakon porođaja. O Ani je počela da se brine baka. Zapravo, navodno brinula. Zanemarivala ju je i hranila tek toliko da može da preživi. Međutim, baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svetu, i zato ju je volela - nije znala za bolje. Rasla je uz nju u siromaštvu, a morala je da prosi.

Foto: Arhiva Novosti

 

S vremenom, kako je Ana odrastala, a bila je predivna devojčica divne smeđe kose, baka je, zahvaljujući Ani, počela više da zarađuje. LJudi su voleli Anino milo lice, pa bi joj uvek davali više novca. Međutim, nije samo prosila...

- Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošnji. Devojčica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelepa - svedoče inspektori, koji su baku i Anu prošle godine uhvatili dok su prosile: Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su se patnje završile. Ne zbog prosačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili veštačenjem. Više od godinu dana Anu su u Bosni držali zatvorenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla lekarima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su takvi da, kad ih vidite, mislite da su predlog za film strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz Hrvatske, morala je da zna šta su zveri radili njenoj unučici. Međutim, nije reagovala.

- Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno. Od dražesne devojčice pretvarala ju je u još dražesniju samo radi svoje koristi - kažu inspektori.

Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje male devojčice, kako joj je lažno tepala, piše Expres.hr.

Ani je Hrvatska odobrila četvrti privremeni boravak iz humanitarnih razloga. Nalazi se u sigurnoj porodici usvojitelja. Ne želi da ode iz Hrvatske, rado bi zauvek ostala tamo. Sada ima svoj pokrivač, krevetić, jastučić i medu. Naučila je da čita i piše, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta.

(express.hr)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".