Не бацај петарде, баци бомбу!

Упозорења о опасности од пиротехнике у данима пред новогодишње прославе су уобичајена, а Словенце је ових дана изненадила објава у којој су позвани да петарде замене бомбама.

Тако се барем могао злобно протумачити позив младима који су заинтересовани за добровољно служење у словеначкој војсци.

Одељење Министарства одбране очигледно је оглас врло несрећно срочило па је бизарна двосмислена порука након три дана повучена, после критика које су се појавиле у јавности.

Фото: Фејсбук принтскрин/Постани војак

 

"Не бацај петарде! Пријави се на добровољно служење војске, упали експлозив и баци бомбу", била је порука објављена на Фејсбук профилу војске, а јутрос је скинута са друштвених мрежа.

Због његове тестере, село остало без струје и телефона

Захваљујуц́и ревности мештана Стипернице код Преграде у хрватском Загорју, цело село је у уторак 14. децембра у касним вечерњим сатима остало без струје и телефона. Наиме, 57-годишњи мушкарац је око 22 сата одлучио да посече оморику у свом дворишту.

Чим је претестерисао дрво, оно је пало на жице нисконапонског напајања. У селу је био потпуни мрак.

У даљем паду смрека је покидала жице телефонског кабла, а уједно је поломила бетонски ослонац дрвеног стуба у коме су биле телефонске жице.

Због свега су загорски полицајци стигли у мраку и обавили увиђај, а случај се тренутно води као оштец́ење јавних уређаја.

Шта зна лопов шта је трамвајска шина?

Грађани Сарајева спречили су данас крађу трамвајске шине на Ступу.

Непозната лица прво су пренела шину преко магистралног пута код пијаце Хецо, а затим је пренела иза живе ограде.

Ту је био паркиран црвени комби.

Када су грађани зауставили аутомобил и почели да их снимају, побегли су. Међутим, безуспешно.

Како је речено из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, све је стало на покушају крађе.

Свађа која је пошла по злу

Габи (50) је ухапшена након што је мужу током свађе рекла да "пуши к****", а он ју је снимио мобилним и одмах пријавио. Преноћила је у полицији због тих речи, а потом је осуђена на 45 дана затвора условно.

Према пресуди, Габи је прошлог септембра у породичној кући у Загребу "починила психичко насиље у породици над супругом Иваном у присуству двоје малолетне деце на начин да му је рекла: Пуши к****", што је код мужа изазвало 'узнемиреност и повреду достојанства".

Жена, мајка троје деце са завршеним факултетом, признала је како је мужу рекла да "пуши к****", али тек након што је он њој рекао да је глупача и јер ју је тада снимао мобилним без њеног знања и одобрења.

Након те свађе, пар више не живи заједно. Пресуда није правоснажна и Габи , која никад није кажњавана за насиље у породици, може да се на њу жали.

Жестока туча девојака на паркингу

Бруталан снимак физичког обрачуна четири девојке кружи друштвеним мрежама, а како је наведено у опису објаве, инцидент се највероватније догодио у Будви.

Тачно време и место ове туче за сада нису званично објављени, али Република преноси да је сукобу на паркингу претходила краћа вербална расправа.

 

 

На снимку се види како једна од девојака притрчава другој која се налази између аутомобила и удара јој шамар, на шта она узвраћа песницама и шутирање.

Само је једна од присутних девојака пробала да раздвоји учеснице туче, док се девојци која је прва напала прикључује још једна, а сниматељ иза камере свог мобилног телефона виче "Па узећу милионе на ЈуТјубу!".

Затвореници у Сплиту прете побуном због пице

У Шибеник је из Затвора у Сплиту премештен Деан Мајсторовић (35) звани Ђиђи, оптужен да је шеф једне од злочиначких организација из Сплита.

Управа сплитског затвора уплашила се да би Мајсторовић могао да покрене побуну и штрајк глађу јер су одбијени захтеви истражних затвореника за доставу пице у ћелије.

То је формалан разлог наведен у захтеву за премештајем који је достављен Жупанијском суду у Сплиту. Такође, у ћелији у којој је боравио Мајсторовић приликом рације нађен и мобилни телефон, што је додатни разлог дисциплиновања тог затвореника.

Као разлог премештаја је наведена процена да је Мајсторовић један од организатора петиције и штрајка глађу којим је требало да се изврши притисак на затворску управу, поготово управницу Ану Свалину око побољшања услова у истражном затвору. Међу захтевима се поготово истиче тражење да им се омогући достава пице у ћелију.

Како је процењено да Мајсторовић има јак утицај на остале затворенике, управа затвора сматра како би његов премештај ван Билица довео до смирења безбедносне ситуације. Приговори на достављену храну нису од јуче, иако затвореници у Сплиту имају право да наруче оброке споља.

Хит оглас из Хрватске

Продукција и кастинг агенција Серена Про објавила је на друштвеним мрежама оглас путем кога тражи нудисте са подручја Ријеке или околине за потребе уметничког перформанса.

Потребно је да петнаестак потпуно голих људи прошета Корзом, наводи агенција, а хонорар за тај подухват износи 500 куна (око 70 евра).

У објави се наводи да би снимање требало да буде организовано ове недеље, 12. септембра и да би требало да траје највише четири сата са припремама (пробе у одећи).

 

 

Заинтересовани су позвани да приложе две своје фотографије у одећи.

Оглас је одмах изазвао мноштво коментара.

"За 500 куна не скидам се ни мужу", додала је друга.

"Ходао сам го центром и за џабе…“,нашалио се један младић. "Са маском или без?“, упитао је други.

Пензионер усред дана украо косилицу из радње

Супружници Владимир (59) и Санела (42), родитељи троје деце, проглашени су кривим и осуђени на затворске казне због крађе електричне косилице у вредности од око 2.700 куна (360 евра) из трговачког центра у Чаковцу.

Према пресуди, они су прошлог априла око 15 сати из улаза у продавницу узели косилицу, ставили је у гепек Опел Вецтре и отишли ​​без плац́ања. Међутим, надзорне камере су све забележиле, па је полиција истог дана покуцала на врата породичне куц́е у селу код Чаковца.

Владимир је добио 8 месеци затвора који су заменени радом за опште добро, а његова супруга Санела условно 8 месеци. Пресуда није коначна и на њу се може уложити жалба. Током саслушања, Владимир је признао крађу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".