Гувернер Полис је у четвртак преиначио затворску казну Агилери-Медеросу, који је радио као возач камиона у време кобне несреће, називајући дугу казну за фаталну несрећу на путу "неправедном".

- Осуђени сте на 110 година затвора, што је заправо више од доживотне казне, због трагичног, али ненамерног чина - написао је Полис у писму.

- Иако нисте невини, ваша казна је несразмерна у поређењу са многим другим затвореницима у нашем систему кривичног правосуђа који су починили намерне, насилне или насилне злочине.

Оштра пресуда Агилери-Медеросу, која је изречена 13. децембра изазвала је критике међу милионима људи - укључујући поротника који га је прогласио кривим и Ким Кардашијан која је оштро критиковала пресуду.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Кардашијан се у четвртак огласила на Твитеру након што је сазнала за вести о помиловању Агилере и Медероса, пошто се раније залагала у његово име. Она је захвалила гувернеру Полису што је 26-годишњаку дао надокнаду за фаталну саобраћајну несрећу у којој су четири особе погинуле раније ове године.

У међувремену, петиција на цханге.орг имала је 4,5 милиона потписа од четвртка увече, у корист преиначења казне на одслужено време. Глас јавности подстакао је првог судског окружног тужиоца Алексиса Кинга, чија је канцеларија водила случај, да затражи да судија поново размотри казну Агилери-Медеросу.

Судија првог судског окружног суда Брус Џонс на крају је одобрио захтев док је заказао рочиште за изрицање казне за 13. јануар, иако је мало вероватно да ће се то саслушање одржати сада након овонедељне промене.

Али нису сви били за смањење казне.

Валери Робертсон Јанг, која је била једна од преживелих у смртоносној несрећи 2019. године, не верује да би судија окружног суда требало да умањи казну Агилери-Медеросу.

- Одабрао је да удари у саобраћај - рекла је она за ЦНН.

Подсетимо, Агилера-Медерос био је оптужен за бројна дела, укључујући и покушај убиства. Пре изрицања пресуде молио је судију да буде попустљив према њему, а онда је бризнуо у плач.

- Била је то страшна несрећа. Преузимам одговорност, али то је била несрећа. Никад у животу нисам никога озледио нити сам то намеравао. Исус то зна, он познаје моје срце. Ја нисам криминалац, а ни убица. Учинио сам све што сам могао... И себе сам угрозио како не бих наштетио другима - кроз сузе је говорио Агилера-Медерос.

Он је тврдио да је покушао да избегне прометни аутопут и нагласио да није побегао са места несреће.

- Извинио бих се свима, жао ми је због погинулих и повређених. Ни сам не знам колико сам се пута упитао зашто они, а не ја - завршио је своје излагање Агилера-Медерос, али судија није имао милости.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".