Иако су њихови музички стилови били донекле различити, занимљиво је да је управо Тома био један о првих који су препознали Синанов дар, када је он био још млад певач, и већ тада му предвидео велику каријеру.

Поштовање је било обострано. О томе сведочи и једна Синанова изјава, из великог интервјуа који је дао за лист "Сабор" далеке 1997. године.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Он је тада одговарао на питање о томе шта му је музика дала у животу. 

- Много тога - рекао је Синан. - Она је, пре свега, жеља, љубав. Музика се учи, гаји, осећа. Ја сам, ето, имао срећа да у животу радим оно што волим. Љубав и професија су у мом животу једно те исто. Музика не може да се третира само као посао, а данас то многи чине. Народ то осећа. Поред огромног задовољства, популарности, могућности да пропутујем свет, музика мојој породици и мени омогућава леп живот. Не разбацујемо се, али имамо довољно, можемо да живимо лепо, без великих финансијских стресова, какви су део свакодневице већине Југословена. Само, никада нисам радио искључиво и само због новца. Када певач почне да јури само за новцем, нема ништа од музике.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Говорећи о томе како многи певачи јуре само за новцем, те се губи искреност на сцени, Синан се сетио и Томе.

- Зато се наша музика свела већином на чисто фолирање! Певач нешто пева, а кроз главу му пролећу цифре. Какав истински доживљај, какви бакрачи. Због тога је Тома Здравковић био велики и јединствен. Ни за милион долара, он не би исфолирао песму. Када сам ја почињао, није могло да се замисли да неко сними плочу зато што има паре. Сад свако моће да сними касету, само ако има везе или паре - истакао је Сакић.

Фото: Јутјуб принтскрин/dejan sarafimov

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".