Iako su njihovi muzički stilovi bili donekle različiti, zanimljivo je da je upravo Toma bio jedan o prvih koji su prepoznali Sinanov dar, kada je on bio još mlad pevač, i već tada mu predvideo veliku karijeru.

Poštovanje je bilo obostrano. O tome svedoči i jedna Sinanova izjava, iz velikog intervjua koji je dao za list "Sabor" daleke 1997. godine.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

On je tada odgovarao na pitanje o tome šta mu je muzika dala u životu. 

- Mnogo toga - rekao je Sinan. - Ona je, pre svega, želja, ljubav. Muzika se uči, gaji, oseća. Ja sam, eto, imao sreća da u životu radim ono što volim. LJubav i profesija su u mom životu jedno te isto. Muzika ne može da se tretira samo kao posao, a danas to mnogi čine. Narod to oseća. Pored ogromnog zadovoljstva, popularnosti, mogućnosti da proputujem svet, muzika mojoj porodici i meni omogućava lep život. Ne razbacujemo se, ali imamo dovoljno, možemo da živimo lepo, bez velikih finansijskih stresova, kakvi su deo svakodnevice većine Jugoslovena. Samo, nikada nisam radio isključivo i samo zbog novca. Kada pevač počne da juri samo za novcem, nema ništa od muzike.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Govoreći o tome kako mnogi pevači jure samo za novcem, te se gubi iskrenost na sceni, Sinan se setio i Tome.

- Zato se naša muzika svela većinom na čisto foliranje! Pevač nešto peva, a kroz glavu mu proleću cifre. Kakav istinski doživljaj, kakvi bakrači. Zbog toga je Toma Zdravković bio veliki i jedinstven. Ni za milion dolara, on ne bi isfolirao pesmu. Kada sam ja počinjao, nije moglo da se zamisli da neko snimi ploču zato što ima pare. Sad svako moće da snimi kasetu, samo ako ima veze ili pare - istakao je Sakić.

Foto: Jutjub printskrin/dejan sarafimov

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".