Рок да Пореску управу обавесте о њима истиче сваког петог у месецу. Јануарски извештаји, међутим, требало би да су знатно дужи од уобичајених.

- Подсећамо пореске обвезнике који у својим или закупљеним објектима организују извођење естрадних програма забавне и народне музике или других забавних програма, да су у складу са Законом о порезу на доходак грађана, дужни да са интерпретатором и другим ангажованим лицем на извођењу естрадног програма забавне и народне музике или другог забавног програма закључе уговор - подсећа Пореска управа.

- Пореској управи се до петог у месецу доставља писмено обавештење о закљученим уговорима у претходном месецу. Непоступање у складу са Законом има за последицу меру привремене забране обављања делатности у трајању до 30 дана послодавцу ако организује извођење естрадног програма забавне и народне музике или другог забавног програма, ангажовањем интерпретатора и других лица без закљученог уговора или ако Пореској управи у прописаном року не достави писмено обавештење о закљученим уговорима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".