Rok da Poresku upravu obaveste o njima ističe svakog petog u mesecu. Januarski izveštaji, međutim, trebalo bi da su znatno duži od uobičajenih.

- Podsećamo poreske obveznike koji u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa, da su u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak građana, dužni da sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa zaključe ugovor - podseća Poreska uprava.

- Poreskoj upravi se do petog u mesecu dostavlja pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu. Nepostupanje u skladu sa Zakonom ima za posledicu meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".