У директном судару погинули су Амел Ибрахимовић (21), његов вршњак Амар Ујкановић, Сенад Ђерлек (22) и годину старији Митхат Хамидовић, док су још две особе, из другог аутомобила, повређене.

Реке људи јуче су, погнутих глава и ћутке, ишли од куће до куће како би својим комшијама Ибрахимовићима, Ујкановићима, Хамидовићима и Ђерлецима изјавили саучешће и упутили речи утехе. На сеоском гробљу већ су се копали мезари (раке) за трагично страдале младиће.

- Шта нас задеси, овако мало село да у трену остане без четири младине, четири дечака који никада мрава нису згазили, момци за пример - прича један од старијих мештана.

 

Да трагедија буде већа, Ибрахимовић и Ујкановић су планирали ускоро да се жене, а Хамидовић је то урадио летос.

Додаје да су четворица младића били нераздвојни, а да су Амар, Сенад и Митхат у недељу вече једва дочекали да виде аутомобил који је Амел у купио и дотерао из Краљева, а од тешко зарађеног новца у Немачкој.

Фото: Фејсбук/принтскрин

 

 

- Довезли су се до продавнице коју држи његов отац Назим и ту оставили своје аутомобиле, а сели у Амелов "голф" како би их он провозао. Упутили су се ка Новом Пазару, али су у повратку, негде око пола 10, доживели удес, на само пар стотитна метара од кућа - причају окупљени.

- Шта ти је судбина, брат једног од њих је такође желео да се провоза кренуо је ка аутомобилу, али се предомислио испред врата возила. Чекао их је да се врате, али их није живе дочекао - говоре житељи Лукара.

Вучић изјавио саучешће

На путу од Тутина ка Новом Пазару председник Србије Александар Вучић који је у посети овим градовима зауставио се у Лукарима како би изјавио саучешће породицама погинулих младића. Испред куће Ибрахимовића, упутио је речи утехе Амеловом оцу Назиму.

- Неописива жалост и трагедија. Молим вас да моје саучешће пренесете и осталим породицама - поручио је Вучић са којим су били и Расим Љајић и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".