U direktnom sudaru poginuli su Amel Ibrahimović (21), njegov vršnjak Amar Ujkanović, Senad Đerlek (22) i godinu stariji Mithat Hamidović, dok su još dve osobe, iz drugog automobila, povređene.

Reke ljudi juče su, pognutih glava i ćutke, išli od kuće do kuće kako bi svojim komšijama Ibrahimovićima, Ujkanovićima, Hamidovićima i Đerlecima izjavili saučešće i uputili reči utehe. Na seoskom groblju već su se kopali mezari (rake) za tragično stradale mladiće.

- Šta nas zadesi, ovako malo selo da u trenu ostane bez četiri mladine, četiri dečaka koji nikada mrava nisu zgazili, momci za primer - priča jedan od starijih meštana.

 

Da tragedija bude veća, Ibrahimović i Ujkanović su planirali uskoro da se žene, a Hamidović je to uradio letos.

Dodaje da su četvorica mladića bili nerazdvojni, a da su Amar, Senad i Mithat u nedelju veče jedva dočekali da vide automobil koji je Amel u kupio i doterao iz Kraljeva, a od teško zarađenog novca u Nemačkoj.

Foto: Fejsbuk/printskrin

 

 

- Dovezli su se do prodavnice koju drži njegov otac Nazim i tu ostavili svoje automobile, a seli u Amelov "golf" kako bi ih on provozao. Uputili su se ka Novom Pazaru, ali su u povratku, negde oko pola 10, doživeli udes, na samo par stotitna metara od kuća - pričaju okupljeni.

- Šta ti je sudbina, brat jednog od njih je takođe želeo da se provoza krenuo je ka automobilu, ali se predomislio ispred vrata vozila. Čekao ih je da se vrate, ali ih nije žive dočekao - govore žitelji Lukara.

Vučić izjavio saučešće

Na putu od Tutina ka Novom Pazaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u poseti ovim gradovima zaustavio se u Lukarima kako bi izjavio saučešće porodicama poginulih mladića. Ispred kuće Ibrahimovića, uputio je reči utehe Amelovom ocu Nazimu.

- Neopisiva žalost i tragedija. Molim vas da moje saučešće prenesete i ostalim porodicama - poručio je Vučić sa kojim su bili i Rasim LJajić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".