- Žiri je bio velik. Oko dvadeset ljudi iz raznih oblasti. To je već jedan veliki kompliment, kada vas takav žiri izabere da dobijete nagradu. To je jedna priča. Druga je priča što nije u pitanju profesija, već ličnost, i to se nagrađuje. Profesija plus to u šta si se izgradio, u kakvo ljudsko biće, u kakvog čoveka, kakvi su tvoji pogledi na svet, stavovi u životu, odnosi sa ljudima. Sve to kad se sabere formira jednu ličnost. Jedna od najinteresantnijih nagrada je upravo ova - kaže Ceca Bojković.

Na pitanje ko je po njenom mišljenju izuzetna žena, Ceca odgovara:

- Ima mnogo izuzetnih žena. Neke bih sigurno izostavila. U mom privatnom životu, to su moje prijateljice.

Foto: TV Novosti

 

Prema njenim rečima izuzetnost ne treba da se menja, zato je i autentična.

- Ukusi su drugačiji, moda je drugačija. Suština izuzetnosti u pozitivnom smislu je ostala zauvek ista. Između ostalog to podrazumeva i etički profil ličnosti - naglašava ona.

Ona ističe da će 2021. pamtiti i dalje po koroni.

- Ima lepih trenutaka naravno. Drago mi je da je pozorište počelo da radi, da su se glumci vratili, da se publika vratila u pozorište i to je zaista mir. Mi se bavimo ovim poslom, to je naš život. Mi stvaramo lepši, bolji svet i onda i živimo u tome - rekla je Ceca, koja je naglasila da nema neostvarenih želja.


- Meni je najdraže pozorište koje mi pričinjava najveće zadovoljstvo. Taj kontakt sa publikom je nezamenljiv. Moja osnovna ljubav i opredeljenje je pozorište. Ostajem verna tome. Naravno, gostujem i na televiziji, snimam filmove - rekla je ona.

Foto: TV Novosti

 

Na pitanje koju ulogu smatra svojom najvećom ulogom, Svetlana kaže:

- Ne mogu da izdvojim jednu, ima ih sigurno sedam, osam do deset. Najviše sam volela da igram “Madam San Žen” u Narodnom pozorištu, “Elizabetu od Engleske” u Ateljeu, “Pučina” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Želim pre svega zdravlje


Ceca nam je otkrila da želi da se odmori za praznične dane i to povučeno, a samo jednu želju ima.


- Gledaocima želim dobro zdravlje, raspoloženje i da nam sledeća godina odnese ovu koronu - istakla je ona.

(Blic)