Bregoviću je otac bio vojno lice, ali je mnogo pio alkohol. Roditelji su mu se razveli zbog toga.

Majka je napustila oca iako je to  bila velika ljubav, kako ističe muzičar. Nakon razvoda roditelja, Bregović se susreo sa tužnom vešću o smrti majke, koja se razbolela od leukemije. 

Foto: Profimedia

 

– Moji roditelji su se jako voleli. Otac je bio vojno lice i mnogo je pio. NJih dvoje su se razveli baš zbog toga. A bila je to velika ljubav. Kada se moja majka razbolela od leukemije bila je u bolnici u Splitu, u gradu u kome je moj otac živeo sa drugom ženom. Ta njegova druga žena mi je pričala da je moj otac nestajao iz kuće noću. Ona ga je jednom pratila i videla kako se on iskrada i odlazi do bolnice u kojoj je moja majka umirala. Tu bi celu noć napolju sedeo ispod prozora sobe u kojoj je moja majka umirala i pušio celu noć – ispričao je Bregović u jednoj emisiji.

Foto: V. Danilov

 

Muzičar dodaje da mu se otac izlečio od alkoholizma, međutim, kada je saznao da mu se bivša supruga razbolela i umrla, on se vratio starom poroku. 

– On je tad već bio izlečen od alkoholizma, ali kada je moja majka umrla on se vratio na selo i zasadio vinograd. Onda je počeo ponovo da pije. Pio je hiljadu litara vina godišnje, toliko je davao taj vinograd. I uglavnom je to vino pio sam. Ako ima tužna priča za ilustraciju za veliku ljubav koja je propala zbog alkohola, to je ta priča iz moje porodice – rekao je Brega.

(Objektiv)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".