Бреговићу је отац био војно лице, али је много пио алкохол. Родитељи су му се развели због тога.

Мајка је напустила оца иако је то  била велика љубав, како истиче музичар. Након развода родитеља, Бреговић се сусрео са тужном вешћу о смрти мајке, која се разболела од леукемије. 

Фото: Профимедиа

 

– Моји родитељи су се јако волели. Отац је био војно лице и много је пио. Њих двоје су се развели баш због тога. А била је то велика љубав. Када се моја мајка разболела од леукемије била је у болници у Сплиту, у граду у коме је мој отац живео са другом женом. Та његова друга жена ми је причала да је мој отац нестајао из куће ноћу. Она га је једном пратила и видела како се он искрада и одлази до болнице у којој је моја мајка умирала. Ту би целу ноћ напољу седео испод прозора собе у којој је моја мајка умирала и пушио целу ноћ – испричао је Бреговић у једној емисији.

Фото: В. Данилов

 

Музичар додаје да му се отац излечио од алкохолизма, међутим, када је сазнао да му се бивша супруга разболела и умрла, он се вратио старом пороку. 

– Он је тад већ био излечен од алкохолизма, али када је моја мајка умрла он се вратио на село и засадио виноград. Онда је почео поново да пије. Пио је хиљаду литара вина годишње, толико је давао тај виноград. И углавном је то вино пио сам. Ако има тужна прича за илустрацију за велику љубав која је пропала због алкохола, то је та прича из моје породице – рекао је Брега.

(Објектив)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".