Goca je priznala da nije verovala da će „Mala žena“ postati hit. 

- Trebalo mi je mnogo vremena da prihvatim tu pesmu jer nisam htela da je pevam. Ponudili su mi je nakon razvoda, a ja sam smatrala da je neozbiljna za mene. Čak mi se ni melodija nije dopala. Tada mi je kućna pomoćnica rekla: „Goco, mnogo grešite, ta pesma će da bude hit. Samo je uzmite.“ Nisam joj verovala, ali znam da bih se kajala da sam uradila drugačije. Prošlo je 22 godine od te pesme, a ljudi mi je i dalje pevaju kada me vide.

Pevačica je otkrila i koju pesmu je najviše platila.

- Nije, najviše sam platila „Ćirilicu“, a ona zaslužuje mnogo veću popularnost. Ali ne mogu da otkrijem koliko sam novca dala za nju. Nekoliko miliona evra, a možda i više.

Foto: V. Danilov

Pesma „Vidovdan“ joj je donela najveću popularnost, a Goca je istakla da je ovaj vanvremenski hit prvobitno bio namenjen Vesni Zmijanac.

- „Vidovdan“ nije bio meni namenjen nego Vesni Zmijanac, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je želela i na kraju je dospela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala. Ta pesma ne nosi nacionalističku poruku, već poruku istine. Volim sve ljude i znam kako je onima koji su u manjini, znam kako je kada si u sredini u kojoj se ne osećaš dobro...

Pevačica je otkrila i koliko novca je zaradila od „Vidovdana“.

- Ne mogu da kažem tačnu sumu, ali sam uvek za tu pesmu dobijala najveći bakšiš. Da nisam trošila pare na garderobu, danas bih imala vilu na Dedinju za izdavanje. Jednom prilikom sam u Vićenci pevala „Vidovdan“ pet puta zaredom i na kraju sam prišla momcima koji su je naručivali da ih zamolim da je ne traže više. Čak i na koncertima mi organizatori uvek traže da „Vidovdan“ pevam na početku i na kraju.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Najlepše narodne pesme

Ona je progovorila i o tome koliko je morala da se žrtvuje zbog karijere.

- Ne smatram da sam se odrekla mnogo čega. Deca mogu da se osećaju oštećeno tokom odrastanja jer sam oduvek bila veliki profesionalac. Jednom mi se desilo da sam slomila ruku i morala sam da otkažem nastup. Organizatori su ružno odreagovali na to, pa sam u suzama otišla na nastup, ali na kraju nisam pevala jer nisam bila u stanju.

Goca je otkrila šta misli o današnjoj muzici da li planira uskoro da snimi novu pesmu.

- Sada ću potpuno da promenim muzički pravac jer sam u fazi kada ne moram ništa a mogu sve. Komercijalna muzika mi se sada dopada, što čudi sve oko mene. Nikada više ne bih otpevala pesmu o Kosovu jer ne želim da skrnavim pesmu koja je druga himna.

Foto: RTS printskrin/Jutjub printskrin/Dragan Obradović

 

Pevačica ističe da je želela da peva kao Lepa Lukić.

- Lepoj Lukić. Uvek sam patila što ne pevam kao ona, njen glas je kao potok koji žubori i ima jako lepu energiju. Najviše sam volela Olivera Dragojevića, on je za mene najemotivniji pevač sa ovih prostora. Nisam imala prilike da ga upoznam, ali oduvek sam volela njegov senzibilitet. Moja duša je u jednom delu tako setna.

Na pitanje da li se kaje zbog nečega što je morala da uradi, pevačica je odgovorila:

- Imala sam sreću da radim ono što volim, ali bilo je i stvari u kojima nisam uživala, pa sam ih radila da bih zaradila. Naš posao je specifičan, dešava se da godinu dana spremaš pesmu, očekuješ reakcije i na kraju čuješ komentar: „U redu je“. Trudim se da od ovog isceđenog limuna dobijem još soka.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".