Гоца је признала да није веровала да ће „Мала жена“ постати хит. 

- Требало ми је много времена да прихватим ту песму јер нисам хтела да је певам. Понудили су ми је након развода, а ја сам сматрала да је неозбиљна за мене. Чак ми се ни мелодија није допала. Тада ми је кућна помоћница рекла: „Гоцо, много грешите, та песма ће да буде хит. Само је узмите.“ Нисам јој веровала, али знам да бих се кајала да сам урадила другачије. Прошло је 22 године од те песме, а људи ми је и даље певају када ме виде.

Певачица је открила и коју песму је највише платила.

- Није, највише сам платила „Ћирилицу“, а она заслужује много већу популарност. Али не могу да откријем колико сам новца дала за њу. Неколико милиона евра, а можда и више.

Фото: В. Данилов

Песма „Видовдан“ јој је донела највећу популарност, а Гоца је истакла да је овај ванвременски хит првобитно био намењен Весни Змијанац.

- „Видовдан“ није био мени намењен него Весни Змијанац, али нисам је добила случајно. Много сам је желела и на крају је доспела код мене. Весна ју је одбила јер није хтела да угрози своју југословенску популарност, коју ја нисам имала. Та песма не носи националистичку поруку, већ поруку истине. Волим све људе и знам како је онима који су у мањини, знам како је када си у средини у којој се не осећаш добро...

Певачица је открила и колико новца је зарадила од „Видовдана“.

- Не могу да кажем тачну суму, али сам увек за ту песму добијала највећи бакшиш. Да нисам трошила паре на гардеробу, данас бих имала вилу на Дедињу за издавање. Једном приликом сам у Вићенци певала „Видовдан“ пет пута заредом и на крају сам пришла момцима који су је наручивали да их замолим да је не траже више. Чак и на концертима ми организатори увек траже да „Видовдан“ певам на почетку и на крају.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС Најлепше народне песме

Она је проговорила и о томе колико је морала да се жртвује због каријере.

- Не сматрам да сам се одрекла много чега. Деца могу да се осећају оштећено током одрастања јер сам одувек била велики професионалац. Једном ми се десило да сам сломила руку и морала сам да откажем наступ. Организатори су ружно одреаговали на то, па сам у сузама отишла на наступ, али на крају нисам певала јер нисам била у стању.

Гоца је открила шта мисли о данашњој музици да ли планира ускоро да сними нову песму.

- Сада ћу потпуно да променим музички правац јер сам у фази када не морам ништа а могу све. Комерцијална музика ми се сада допада, што чуди све око мене. Никада више не бих отпевала песму о Косову јер не желим да скрнавим песму која је друга химна.

Фото: РТС принтскрин/Јутјуб принтскрин/Драган Обрадовић

 

Певачица истиче да је желела да пева као Лепа Лукић.

- Лепој Лукић. Увек сам патила што не певам као она, њен глас је као поток који жубори и има јако лепу енергију. Највише сам волела Оливера Драгојевића, он је за мене најемотивнији певач са ових простора. Нисам имала прилике да га упознам, али одувек сам волела његов сензибилитет. Моја душа је у једном делу тако сетна.

На питање да ли се каје због нечега што је морала да уради, певачица је одговорила:

- Имала сам срећу да радим оно што волим, али било је и ствари у којима нисам уживала, па сам их радила да бих зарадила. Наш посао је специфичан, дешава се да годину дана спремаш песму, очекујеш реакције и на крају чујеш коментар: „У реду је“. Трудим се да од овог исцеђеног лимуна добијем још сока.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".