Glumica se nije mnogo promenila, iako je od odlaska sa javne scene prošlo tri decenije.

Savina Geršak bila je jedana od najlepših glumica stare Jugoslavije, muškarci su gubili glavu za njom, a žene su joj zavidele.

Iako je doživela kao veoma mlada uspehe na velikom platnu, odlučila je da se povuče iz sveta glume sa samo 28 godine, te da se posveti obrazovanju.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Klasik TV

 

Posvetila psihologiji i velikoj karijeri psihoterapeuta, a godinama je živela u Americi.

Na iznenađenje publike koja je nije zaboravila nakon trideset godina vraća se glumi filmom "“Elegija lovora”, a ovako je o povratku govorila.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Povratak je bio na više nivoa veoma uzbudljiv. Na prvom mestu vratila sam se toj staroj Savini, devetnaestogodišnjoj devojci koja treperi pred autoritetom kinematografije. Zatim dolazak u Crnu Goru gde sam započela karijeru. Sa toliko sećanja i uspomena sam se srela po dolasku u Durmitor. Imala sam značajnu glumačku pauzu. Povratak pred kamere je za mene novo iskustvo. Kada sam počinjala, filmovi su se snimali na traci. Reditelji su gledali direktno u glumce i u scenu koja se neposredno odigrava ispred njih. Danas glumca i reditelja razdvaja monitor - rekla je Savina između ostalog.

Mnogi su se pitali i kako glumica izgleda danas, da ii se mnogo promenila. Zadržala je ono najvažnije, široki osmeh, vedar duh i nežne crte lica.

(Nedeljnik)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".