Velika crna mačka koja liči na pantera snimljena je kamerom kako se kreće u blizini gradilišta na periferiji Kiškunhalaša, u južnoj Mađarskoj. Snimak je podelio gradonačelnik tog grada podelio na Fejsbuku.

Iz Uprave policije tog regiona saopšteno je da su po prijavi jednog meštanina započeli uviđaj uz angažovanje veštaka kako bi se proverila autentičnost snimka i vrste životinje.

Prema rečima gradonačelnika Roberta Fulopa, gradonačelnika, osoblje Parka divljih životinja Segedin angažovano po ovom pitanju. Oni su potvrdili autentičnost snimka i po njihovim tvrdnjama zaista se radi o divljoj životinji koja je pobegla iz zatočeništva. U pitanju je crni panter.

Mediji i policija odmah su izdali upozorenje i informisali građanime o karakteristikama životinje: 

* Hrani se životinjama veličine pasa, mačaka i koza. To je uglavnom kamuflirana životinja tako da je malo verovatno da će ući u grad.

* Životinja je ranije živela u zatočeništvu među ljudima. Može se videti na drugim mestima jer može da pređe velike udaljenosti.

Po dojavi, policajci iz Kiškunhalaša otišli ​​su na označenu lokaciju, koja se nalazila nedaleko od prostora koji se vidi na ranijim snimcima. Životinju nisu pronašli, ali su njegovi tragovi pronađeni na licu mesta.

 Pored toga, policija moli stanovnike koji je vide da odmah obaveste nadležne službe.

 Panter nije jedina velika mačka koja je u poslednje vreme primećena u Mađarskoj. Serval, koji je primećen na brdima Buk u severnoj Mađarskoj i potom uhvaćen, umro je od koronavirusa kasnije u zoološkom vrtu u Budimpešti.

(Hungarytoday.hu)
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".