Велика црна мачка која личи на пантера снимљена је камером како се креће у близини градилишта на периферији Кишкунхалаша, у јужној Мађарској. Снимак је поделио градоначелник тог града поделио на Фејсбуку.

Из Управе полиције тог региона саопштено је да су по пријави једног мештанина започели увиђај уз ангажовање вештака како би се проверила аутентичност снимка и врсте животиње.

Према речима градоначелника Роберта Фулопа, градоначелника, особље Парка дивљих животиња Сегедин ангажовано по овом питању. Они су потврдили аутентичност снимка и по њиховим тврдњама заиста се ради о дивљој животињи која је побегла из заточеништва. У питању је црни пантер.

Медији и полиција одмах су издали упозорење и информисали грађаниме о карактеристикама животиње: 

* Храни се животињама величине паса, мачака и коза. То је углавном камуфлирана животиња тако да је мало вероватно да ће ући у град.

* Животиња је раније живела у заточеништву међу људима. Може се видети на другим местима јер може да пређе велике удаљености.

По дојави, полицајци из Кишкунхалаша отишли ​​су на означену локацију, која се налазила недалеко од простора који се види на ранијим снимцима. Животињу нису пронашли, али су његови трагови пронађени на лицу места.

 Поред тога, полиција моли становнике који је виде да одмах обавесте надлежне службе.

 Пантер није једина велика мачка која је у последње време примећена у Мађарској. Сервал, који је примећен на брдима Бук у северној Мађарској и потом ухваћен, умро је од коронавируса касније у зоолошком врту у Будимпешти.

(Hungarytoday.hu)
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".