On je gostujući na RTS-u istakao da je najteže bilo u opštini Ivanjica, gde je proglašena vanredna situacija.


"Više od 90.000 potrošača nema struju. Najteže je u Zlatiborskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, ekipe elektrodistribucije su od juče na terenu, i u toku dana uspostaviće elektromrežu na svim relacijama", istakao je Babović.

Babović napominje da je Sektor za vanredne situacije 8. oktobra započeo aktivnosti za pripremu zimske sezone te da su okupili resorna ministarstava i na sastanku isplanirali kako će da rade.

Prema njegovim rečima, proizvod tog sastanka su uočeni problemi, a odnose se na elektrosnabdevanje.

"Oko 90.000 potrošača nema struju isključivo zvbog težine snega, elektroprovodnici prolaze kroz bespuća, šume. Imali smo sastanke u Zlatiborskom, Kolubarskom, Borskom, Mačvanskom okrugu, pokušali smo da uvežemo ceo sistem u raskresivanju tih šumskih predela gde ima drveća", rekao je Babović.

Na pitanje novinara koja mesta u Srbiji treba izbegavati prilikom putovanja, Babović kaže da treba pratiti prognozu RHMZ-a i sajt "Puteva Srbije", te da je puno stabala na različitim mestima palo preko puteva.

Ističe da je u nedelju na terenu bilo 250 pripadnika Sektora za vanredne situacije na oko 90 vozila, te da nije bilo puno zavejanih putnika, kaže, samo sporadično.

"Nemamo zavejane ljude, samo neprohodne pravce ka dva sela u Gornjem Jadru, zbog snega", navodi Babović.

Dodaje da su danas i sutra prognoze ohrabrujuće i da se u četvrtak najavljuje nevreme, ali da neće biti istog intenziteta kao ovo.

"Sektor za vanredne situacije je uvek na oprezu, tako radimo i uspevamo", zaključio je Babović.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".