Он је гостујући на РТС-у истакао да је најтеже било у општини Ивањица, где је проглашена ванредна ситуација.


"Више од 90.000 потрошача нема струју. Најтеже је у Златиборском, Мачванском и Колубарском округу, екипе електродистрибуције су од јуче на терену, и у току дана успоставиће електромрежу на свим релацијама", истакао је Бабовић.

Бабовић напомиње да је Сектор за ванредне ситуације 8. октобра започео активности за припрему зимске сезоне те да су окупили ресорна министарстава и на састанку испланирали како ће да раде.

Према његовим речима, производ тог састанка су уочени проблеми, а односе се на електроснабдевање.

"Око 90.000 потрошача нема струју искључиво звбог тежине снега, електропроводници пролазе кроз беспућа, шуме. Имали смо састанке у Златиборском, Колубарском, Борском, Мачванском округу, покушали смо да увежемо цео систем у раскресивању тих шумских предела где има дрвећа", рекао је Бабовић.

На питање новинара која места у Србији треба избегавати приликом путовања, Бабовић каже да треба пратити прогнозу РХМЗ-а и сајт "Путева Србије", те да је пуно стабала на различитим местима пало преко путева.

Истиче да је у недељу на терену било 250 припадника Сектора за ванредне ситуације на око 90 возила, те да није било пуно завејаних путника, каже, само спорадично.

"Немамо завејане људе, само непроходне правце ка два села у Горњем Јадру, због снега", наводи Бабовић.

Додаје да су данас и сутра прогнозе охрабрујуће и да се у четвртак најављује невреме, али да неће бити истог интензитета као ово.

"Сектор за ванредне ситуације је увек на опрезу, тако радимо и успевамо", закључио је Бабовић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".