Meštani beogradskog naselja Žarkovo, gde je u četvrtak, kako se sumnja, taksista Radan V. (64) kuhinjskim nožem iskasapio suprugu Slavicu (54), pa pokušao da se ubije, kažu da se ova tragedija najverovatnije dogodila zbog ljubomore.

Podsetimo, zločin se dogodio oko 12.30 sati u porodičnoj kući, gde je Radan ubio suprugu Slavicu, a potom sebi prerezao vene na obe ruke. On je u stabilnom stanju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: I. Marinković

 

- Šokirani smo što je Radan presudio Slavici. Iskreno, jesu imali problema, ali da će je ubiti to nismo mogli ni da naslutimo. Slavica se nekoliko dana pre ubistva vratila iz Vrnjačke Banje gde je bila sa kolegama. Radan je bio mnogo ljubomoran i zamerao joj je što ide na izlete i poslovna putovanja - kaže komšija:

- Čuli smo da su se svađali kad je došla. Možda je taj njen put bio okidač za ovaj haos, on je verovatno pobesneo zbog tog puta. Lepo su se oni slagali, ali s vremena na vreme imali su probleme.

Oni dodaju da je Slavica ranije čak i odlazila od Radana.

Foto: I. Marinković

 

- Radan je stariji deset godina od nje, pa je stalno sumnjao u nju. Ona je pre nekoliko godina otišla od njega, verovatno nije mogla da izdrži taj pritisak, ali mu se ipak vratila posle nekog vremena. Imali su još neke porodične probleme, zbog kojih je Radan uvek govorio da će prodati kuću i otići negde - kažu žitelji Ulice Veljka Petrovića.

Kako kažu, supružnici imaju dva sina i unučad.

- Leto su pretežno provodili na Tamišu gde imaju kamp-prikolicu, jer Radan voli pecanje - pričaju komšije i dodaju da je Slavica radila u opštini.

Foto: I. Marinković

 

 

Porodica u kojoj se dogodio zločin nije želela da komentariše ceo slučaj. Inače, komšije su ispričale da je njihov sin posle zločina istrčao u dvorište, kukao i držao se za glavu.

(Kurir)