Мештани београдског насеља Жарково, где је у четвртак, како се сумња, таксиста Радан В. (64) кухињским ножем искасапио супругу Славицу (54), па покушао да се убије, кажу да се ова трагедија највероватније догодила због љубоморе.

Подсетимо, злочин се догодио око 12.30 сати у породичној кући, где је Радан убио супругу Славицу, а потом себи пререзао вене на обе руке. Он је у стабилном стању и одређено му је задржавање до 48 сати.

Фото: И. Маринковић

 

- Шокирани смо што је Радан пресудио Славици. Искрено, јесу имали проблема, али да ће је убити то нисмо могли ни да наслутимо. Славица се неколико дана пре убиства вратила из Врњачке Бање где је била са колегама. Радан је био много љубоморан и замерао јој је што иде на излете и пословна путовања - каже комшија:

- Чули смо да су се свађали кад је дошла. Можда је тај њен пут био окидач за овај хаос, он је вероватно побеснео због тог пута. Лепо су се они слагали, али с времена на време имали су проблеме.

Они додају да је Славица раније чак и одлазила од Радана.

Фото: И. Маринковић

 

- Радан је старији десет година од ње, па је стално сумњао у њу. Она је пре неколико година отишла од њега, вероватно није могла да издржи тај притисак, али му се ипак вратила после неког времена. Имали су још неке породичне проблеме, због којих је Радан увек говорио да ће продати кућу и отићи негде - кажу житељи Улице Вељка Петровића.

Како кажу, супружници имају два сина и унучад.

- Лето су претежно проводили на Тамишу где имају камп-приколицу, јер Радан воли пецање - причају комшије и додају да је Славица радила у општини.

Фото: И. Маринковић

 

 

Породица у којој се догодио злочин није желела да коментарише цео случај. Иначе, комшије су испричале да је њихов син после злочина истрчао у двориште, кукао и држао се за главу.

(Курир)