Glumac je za "Alo" objasnio da se sa suprugom Slobodom trudi da ćerke izvede na pravi put i objasnio koliko je u današnje vreme teško biti dobar čovek, što je jedna od tema kojom se bavi upravo Kovačevićev film.

Foto: A.Stanković

 

Doveli ste ćerke na premijeru filma. Da li osećate veću odgovornost s obzirom na to da vas večeras one gledaju?

- Mene one večeras prvi put gledaju. Prvi put su na nekoj premijeri. One su bile jako uzbuđene i to me veoma raduje. Nadam se da ih neću razočarati.

Zašto one sa vama nisu prošetale crvenim tepihom?

- Zato što one nisu snimale film.

Vaša supruga Sloboda Mićalović i vi ste javne ličnosti. Kako se ćerke nose sa tim i da li vam je teško da ih izvedete na pravi put?

- Ne znam, to je potpuna enigma. Trudimo se najbolje što možemo. Mi smo javne ličnosti, šta da im radim. Takav im je horoskop, to su dobile, takvu mamu i tatu. One su najnormalnija deca i nije im zanimanje da budu naše ćerke.

Film Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“ čekao se 18 godina. Kako je došlo do vaše saradnje?

- To je bio splet srećnih okolnosti kako smo se našli Duško i ja, njegov scenario i ja. Ovaj film shvatam apsolutno lično jer se neke stvari poklapaju s mojim iskustvom.

Koliko je danas zapravo teško biti čovek? Šta mora da krasi osobu da bi bila dobra?

- Dobar čovek se rađa, ali najteže je da takav opstane, da održi dobrotu. Ali ako neko nije rođen kao dobar čovek, možete da ulažete u njega ne znam koliko... Ceo sistem, celo svetsko ustrojstvo utiče na to da je sve teže zadržati osnovne vrednosti.

Da li prihvatate kompliment kada vam kažu da ste dobar čovek?

- Ne mogu da kažem za sebe ni da sam dobar ni da sa loš. Ne brinem o tome. Kako godine odmiču ovakav sam kakav sam. Sa svim manama i vrlinama. Trudim se da budem što bolji. Ne znam kako bih ocenjivao da li sam dobar ili loš.

(Alo)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".