Srbija bi u Australiji na takmičenju koje je osvojila 2020. godine trebalo da nastupi sa timom koji čine Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i 29-godišnji Sabanov, rođeni Subotičanin i doskorašnji hrvatski teniser.

Matej, zajedno sa bratom blizancem Ivanom nastupa u dubl konkurenciji i trenutno se oni nalaze na 96. poziciji ATP liste dublaša.

U centar pažnje srpske javnosti stigli su ove godine kada su osvojili Srbija open u dubl konkurenciji.

- Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. NJegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo - rekao je Matej Sabanov za Jutarnji list.

To je bio razlog za promenu sportskog državljanstva, a time se bavila i hrvatska javnost.

- U poslednje vreme rado se hvalimo kako, na primer, u fudbalu uspevamo da privolimo igrače da igraju pod našom zastavom. Ali, ima i obrnutih slučajeva, kada se naši sportisti, verovatno nezadovoljni uslovima ili možda trudom oko njihovih karijera, odluče igrati za drugu državu - prenela je Slobodna Dalmacija.

Uklapanje u tim Srbije braći Sabanov neće biti teško, velike prijatelje imaju u Filipu Krajinoviću, Dušanu Lajoviću i Nikoli Ćaćiću, s obzirom na to da su slične generacije i da su se sretali na turnirima za mlade igrače.

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".