Србија би у Аустралији на такмичењу које је освојила 2020. године требало да наступи са тимом који чине Ђоковић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Никола Ћаћић и 29-годишњи Сабанов, рођени Суботичанин и доскорашњи хрватски тенисер.

Матеј, заједно са братом близанцем Иваном наступа у дубл конкуренцији и тренутно се они налазе на 96. позицији АТП листе дублаша.

У центар пажње српске јавности стигли су ове године када су освојили Србија опен у дубл конкуренцији.

- Новак нам је дао све. Дао нам је најбоље могуће услове. Подршка Новака Ђоковића нешто је што се не може описати речима. Он је наш узор одувек и особа којој се дивимо током наших каријера. Његова подршка значи нам јако пуно. Сваки његов савет изузетно је вредан за наше каријере и велика нам је част што имамо прилике да учимо од таквог тенисера. Тренирали смо код њега, пружио нам је најбоље могуће услове и то је оно што нам је заиста требало - рекао је Матеј Сабанов за Јутарњи лист.

То је био разлог за промену спортског држављанства, а тиме се бавила и хрватска јавност.

- У последње време радо се хвалимо како, на пример, у фудбалу успевамо да приволимо играче да играју под нашом заставом. Али, има и обрнутих случајева, када се наши спортисти, вероватно незадовољни условима или можда трудом око њихових каријера, одлуче играти за другу државу - пренела је Слободна Далмација.

Уклапање у тим Србије браћи Сабанов неће бити тешко, велике пријатеље имају у Филипу Крајиновићу, Душану Лајовићу и Николи Ћаћићу, с обзиром на то да су сличне генерације и да су се сретали на турнирима за младе играче.

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".