Pripadnik vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država Rodžer Fortson (23), preminuo je u bolnici nakon što je upucan u svojoj kući.

Fortson je smrtno ranjen kada je policija na poziv iz komšiluka da jedan čovek ima pištolj i preti njim došla na lice mesta.

Usledio je iznenadni vatreni obračun i zamenik šerifa sa Floride ubio je tom prilikom vojnika u civilu.

Policija na Floridi objavila je snimak načinjen kamerom sa uniforme zamenika šerifa koji je sticajem nesrećnih okolnosti usmrtio vojnika, prenosi BBC.

Advokat porodice žrtve, pozivajući se na svedoke, naveo je da je policija greškom upala u njegovu kuću.

Policija osporava te tvrde navodeći da je zamenik šerifa reagovao u samoodbrani nakon što je video Fortsona naoružanog sa pištoljem.

Na snimku se vidi kako policija dolazi u stambeni kompleks gde je Fortson živeo. Jedna žena je uputila policiju do lifta kako bi otišli do stana iz koga je navodno dopirala buka, odnosno, ona tvrdi da je čula tuču.

Zamenik šerifa je potom sam prišao ulaznim vratima, pokucao i dva puta povikao da je pripadnik policije.

Fortson je viđen kako drži pištolj u desnoj ruci dok otvara vrata. Zamenik je potom ispalio više hitaca čim su se vrata otvorila, rekavši mu da baci oružje, prenosi Telegraf.rs.

Advokat porodice Fortson, Ben Kramp, rekao je da je Fortson bio nešto najbolje što je "Amerika mogla da ponudi".

Rodžer Fortson, koji je bio u aktivnoj vojnoj službi od 2019. godine, upucan je šest puta. Preminuo je u bolnici. Porodica žrtve veruje da je policija upala u pogrešan stan jer je Rodžer bio sam i nikakva buka nije dolazila iz njegovog stana.

BONUS VIDEO: