- Danas sam sa svojim timom ponovo u Užicu, na deponiji "Duboko", gde se usled odrona dela deponije koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima ponovo rasplamsao požar. Sazvala sam hitan koordinacioni sastanak nadležnih službi kako bi se organizovanom i brzom akcijom požar što pre stavio pod kontrolu - napisala je Irena Vujović na svom Instagram profilu.

Kako je navela, službe rade neumorno na ponovnom gašenju požara, kao i da je situacija bolja u odnosu na jutarnje časove.

- Želim da zahvalim MUP-u, Sektoru za vanredne situacije, Helikopterskoj jedinici, JP Srbijavode, kao i svim javno-komunalnim i privatnim preduzećima koja su obezbedila tešku mehanizaciju. Oko 90 kamiona i bagera, angažovano je u prethodnim danima i udruženim kapacitetima činimo sve kako bi se požar u najkraćem roku stavio pod kontrolu. Ohrabruje što je situacija, u odnosu na jutarnje časove, dosta bolja - navela je.

U gašenju učestvuju u helikopteri

Podsećamo, kako je "Blic" pisao, a po nalogu potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a upućena su u Užice i pomažu u saniranju požara na deponiji "Duboko".

 

 

- Helikopteri Kamov Ka-32 i Super Puma H215 velike nosivosti vode, zbog razbuktavanja požara usled obrušavanja desne strane deponije, pružiće podršku gradskim i komunalnim službama koje su angažovane na zatrpavanju požara peskom - saopštio je MUP.

Gust dim prekrio nebo

Podsećamo, jutros je ponovo došlo do požara na deponiji "Duboko" kod Užica, kada se zapalilo odloženo smeće. Uprkos gašenju, situacija na deponiji zabrinjava, jer se vatra opet razbuktala, s obzirom da je do požara došlo 5. maja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Gusti crni dim se razbuktao, dok su ekipe na terenu i rade na ponovnom gašenju.

(Blic)

BONUS VIDEO: