U seriji koja je snimana po motivima iz više dela dela Borisava Stankovića, Dragan Bjelogrlić tumači lik Hadži Trifuna, bogatog vođe hrišćanske manjine u Turskom carstvu. On pokušava da sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun povlači niz poteza koji će imati užasne posledice po članove njegove porodice.

U drugoj epizodo gledali smo, između ostalog, kako albanski razbojnik Kolj traži od svog saradnika Hadži Trifuna da mu prepusti njegovu snaju, Tašanu, udovicu Trifunovog pokojnog sina, da bi mu se odužio za poslovne usluge. Hadži Trifun se najpre koleba, ali na kraju Kolju prepušta Tašanu, koju tumači mlada glumica Anđela Jovanović, ćerka istaknutog glumačkog para, Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić. U jednoj od najmučnijih scena gledamo kako Kolj siluje Tašanu.

Foto: RTS printskrin

 

No, možda je još  mučniji dijalog koji posle ovog događaja Trifun vodi sa snajom Tašanom, kada nju okrivi za ono što se dogodilo, odbacuje je, i govori joj da mu se više ne obraća i da je trebalo da izvrši samoubistvo nakon što je obeščašćena.

Lik albanskog gazde i kriminalca Kolja maestralno tumači bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan. On je letos, povodom premijere filma "Nečista krv - greh predaka", govorio o tome kako mu je ovo bila jedna od najtežih uloga, između ostalog i zbog toga što je delove dijaloga morao da govori na albanskom, koji mu je stran.

Foto: RTS printskrin

 

Ipak, on je istakao i da je navikao na uloge negativaca.

- Verovatno zbog mog lica s ožiljcima ne dobijam uloge prosvetnih radnika, češće igram siledžije, ubice, dilere, makroe, a sasvim slučajno imam i neke od tih poslova u biografiji, valjda se to nekako vidi. Pre nekoliko dana prošao sam u mislima kroz sve svoje filmske uloge i shvatio da sam samo jednom na filmu imao s glumicom dobrovoljni seks pred kamerom, svaki drugi put sam silovao nekoga, ali i te uloge mora neko da igra. Ne žalim se zaista, negativci su nekako kompleksniji i zanimljiviji karakteri za igru od pozitivaca. Više volim da igram marginalce, tu se snalazim bolje - rekao je tada Feđa za "Kurir".

Serija "Nečista krv" prikazivaće se vikendom na RTS-u, u večernjim terminima.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".