У серији која је снимана по мотивима из више дела дела Борисава Станковића, Драган Бјелогрлић тумачи лик Хаџи Трифуна, богатог вође хришћанске мањине у Турском царству. Он покушава да сачува своје богатство и углед своје породице, док се истовремено бори против свог еротског нагона. Како би задржао своју моћ, Трифун повлачи низ потеза који ће имати ужасне последице по чланове његове породице.

У другој епизодо гледали смо, између осталог, како албански разбојник Кољ тражи од свог сарадника Хаџи Трифуна да му препусти његову снају, Ташану, удовицу Трифуновог покојног сина, да би му се одужио за пословне услуге. Хаџи Трифун се најпре колеба, али на крају Кољу препушта Ташану, коју тумачи млада глумица Анђела Јовановић, ћерка истакнутог глумачког пара, Драгана Гагија Јовановића и Бранке Пујић. У једној од најмучнијих сцена гледамо како Кољ силује Ташану.

Фото: РТС принтскрин

 

Но, можда је још  мучнији дијалог који после овог догађаја Трифун води са снајом Ташаном, када њу окриви за оно што се догодило, одбацује је, и говори јој да му се више не обраћа и да је требало да изврши самоубиство након што је обешчашћена.

Лик албанског газде и криминалца Коља маестрално тумачи босанскохерцеговачки глумац Феђа Штукан. Он је летос, поводом премијере филма "Нечиста крв - грех предака", говорио о томе како му је ово била једна од најтежих улога, између осталог и због тога што је делове дијалога морао да говори на албанском, који му је стран.

Фото: РТС принтскрин

 

Ипак, он је истакао и да је навикао на улоге негативаца.

- Вероватно због мог лица с ожиљцима не добијам улоге просветних радника, чешће играм силеџије, убице, дилере, макрое, а сасвим случајно имам и неке од тих послова у биографији, ваљда се то некако види. Пре неколико дана прошао сам у мислима кроз све своје филмске улоге и схватио да сам само једном на филму имао с глумицом добровољни секс пред камером, сваки други пут сам силовао некога, али и те улоге мора неко да игра. Не жалим се заиста, негативци су некако комплекснији и занимљивији карактери за игру од позитиваца. Више волим да играм маргиналце, ту се сналазим боље - рекао је тада Феђа за "Курир".

Серија "Нечиста крв" приказиваће се викендом на РТС-у, у вечерњим терминима.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".