Duško Šarić, kom se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudi zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića, prebačen je danas u kućni pritvor. Kako se saznaje, na kuća koju je njegov prijatelj založio kao jemstvo, odnosno garanciju da će se mlađi Šarić redovno odazivati na sve pozive suda, upisana je hipoteka i on je u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prebačen u kuću iz koje neće smeti da izlazi bez dozvole suda.

"Dobro nam došao Duško, a vidi kakav si nam", čulo se iz dvorišta kuće, u koje je u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija oko 12.20 sati Duško Šarić ušao u automobilu.

Duško Šarić, podsetimo, srpskom pravosuđu predao se 4. januara i od tada je bio u pritvoru. Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal tereti se da je čuvao novac za finansiranje grupe i da ga je po nalogu Darka Šarića koji je u to vreme bio u pritvoru zbog suđenja za šverc kokaina, davao drugim osumnjičenima, kao i da je učestvovao u pokušaju diskreditacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića. Tokom iznošenja odbrane pred sudom, izjavio je da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

BONUS VIDEO