Mira Kosovka važila je za veliku zvezdu čija karijera tek treba da dođe do izražaja, a onda joj se dogodio niz porodičnih tragedija. Prvo su joj ubili majku, a posle toga je preminuo i brat. Pevačica je donela odluku da više ne peva: 

– Da pevam to više ne. Održim obećanje kada me zovu u emisiju, ali ne snimam, ne mogu, neće duša. Koliko god ljudima delovao lak taj posao, težak je. Shvatila sam da neću moći više da pevam, putujem, radim i nisam više mogla sa tim da se nosim, a srce kada neće ne može da se natera. Sigurno bih bolje živela i više para imala, ali lepa je uspomena ostala. Retko kada zapevam i za sebe - iskrena je pevačica.

 

Iza sebe je ostavila veliki broj hitova za vreme Jugoslavije, a za nagađanja da je posvetila pesmu "Ti mirno spavaj" detetu koje je izgubila, otkrila je pravu istinu.

– "Ti mirno spavaj" snimljena je skoro godinu dana pre moje trudnoće i nisam to snimila za dete koje sam izgubila. Snimila sam spot kao da sam znala da ću brzo ostati trudna, a to se dešava posle. Moja idela je bila da se snima sa sinom pokojnog druga, spot je kao da je moje dete i po tekstu sam mogla da je namenim bilo kome, ali ja sam bila spremna da budem majka. Žensko telo je čudo– demantovala je Kosovka pomenute navode.

(Grand)

BONUS VIDEO: