Мира Косовка важила је за велику звезду чија каријера тек треба да дође до изражаја, а онда јој се догодио низ породичних трагедија. Прво су јој убили мајку, а после тога је преминуо и брат. Певачица је донела одлуку да више не пева: 

– Да певам то више не. Одржим обећање када ме зову у емисију, али не снимам, не могу, неће душа. Колико год људима деловао лак тај посао, тежак је. Схватила сам да нећу моћи више да певам, путујем, радим и нисам више могла са тим да се носим, а срце када неће не може да се натера. Сигурно бих боље живела и више пара имала, али лепа је успомена остала. Ретко када запевам и за себе - искрена је певачица.

 

Иза себе је оставила велики број хитова за време Југославије, а за нагађања да је посветила песму "Ти мирно спавај" детету које је изгубила, открила је праву истину.

– "Ти мирно спавај" снимљена је скоро годину дана пре моје трудноће и нисам то снимила за дете које сам изгубила. Снимила сам спот као да сам знала да ћу брзо остати трудна, а то се дешава после. Моја идела је била да се снима са сином покојног друга, спот је као да је моје дете и по тексту сам могла да је наменим било коме, али ја сам била спремна да будем мајка. Женско тело је чудо– демантовала је Косовка поменуте наводе.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: