Tužilaštvo sudu predlaže da nakon sprovedenog glavnog pretresa optuženom izrekne kaznu od deset godina zatvora. 

Prema onome što se navodi u optužnici, Beđet je nakon što je njegova vanbračna supruga Sandra M. (20) okupala i nahranila dete, pa otišla do njegove sestre, ostao sam sa mališanom, koji je ležao u nosiljci. Tvrdi se da ga je tada pretukao, a utvrđeno je da je tom prilikom zadobio prelom ramena i drugih ekstremiteta i podlive. 

Kako je ranije objavljeno, mališana su 5. novembra majka i očuh doveli u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Posle pregleda lekari su konstatovali teške povrede i odmah o tome obavestili policiju. Po nalogu Prvog tužilaštva priveden je Beđet R. kojem je posle saslušanja određen pritvor. Optuženi je tvrdio da nije kriv, navodeći da nikada nije udario dete. Naveo je da je te večeri dečak plakao i da mu je on samo dao cuclu i ljuljao ga kako bi se smirio.

- Tog dana nisam bio kod kuće do večeri, jer sam radio na građevini. Moja supruga je ceo dan bila sa detetom. Nisam ga ni pipnuo, udario niti gurnuo, i ne mogu da objasnim odakle te povrede. Ne znam zašto bebu nije odmah odvela kod lekara, nisam joj branio -  ispričao je Rašid u Tužilaštvu.

Tokom istrage saslušana je i Sandra M, koja je ispričala da je po povratku kući zatekla Beđeta da drži dete u naručju, koje je počelo da plače kada ga je ona uzela. Kazala je da je primetila krv u ustima i na rukavu majice, kao i  crvenilo na bebinom licu. 

- Nisam ga odmah odvela kod lekara jer me je Beđet odvraćao od toga - kazala je Sandra M.

- Imam još dva deteta koja su u hraniteljskim porodicama, pa sam se uplašila da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavešten o ovome, i da bi mogli da mi uzmu i sina. Beđet je i ranije bio nasilan prema meni.

Tužilaštvo je predložilo da se tokom glavnog pretresa, kao dokazi izvede foto - dokumentacija, kao i psihijatrijsko - psihološka ekspertiza sudskih veštaka, koji su procenjivali njegovo psihološko stanje. Takođe, predložili su i saslušanje nadležnog medicinskog stručnjaka koji je veštačio detetove povrede.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".