Тужилаштво суду предлаже да након спроведеног главног претреса оптуженом изрекне казну од десет година затвора. 

Према ономе што се наводи у оптужници, Беђет је након што је његова ванбрачна супруга Сандра М. (20) окупала и нахранила дете, па отишла до његове сестре, остао сам са малишаном, који је лежао у носиљци. Тврди се да га је тада претукао, а утврђено је да је том приликом задобио прелом рамена и других екстремитета и подливе. 

Како је раније објављено, малишана су 5. новембра мајка и очух довели у Универзитетску дечију клинику у Тиршовој. После прегледа лекари су констатовали тешке повреде и одмах о томе обавестили полицију. По налогу Првог тужилаштва приведен је Беђет Р. којем је после саслушања одређен притвор. Оптужени је тврдио да није крив, наводећи да никада није ударио дете. Навео је да је те вечери дечак плакао и да му је он само дао цуцлу и љуљао га како би се смирио.

- Тог дана нисам био код куће до вечери, јер сам радио на грађевини. Моја супруга је цео дан била са дететом. Нисам га ни пипнуо, ударио нити гурнуо, и не могу да објасним одакле те повреде. Не знам зашто бебу није одмах одвела код лекара, нисам јој бранио -  испричао је Рашид у Тужилаштву.

Током истраге саслушана је и Сандра М, која је испричала да је по повратку кући затекла Беђета да држи дете у наручју, које је почело да плаче када га је она узела. Казала је да је приметила крв у устима и на рукаву мајице, као и  црвенило на бебином лицу. 

- Нисам га одмах одвела код лекара јер ме је Беђет одвраћао од тога - казала је Сандра М.

- Имам још два детета која су у хранитељским породицама, па сам се уплашила да би Центар за социјални рад могао да буде обавештен о овоме, и да би могли да ми узму и сина. Беђет је и раније био насилан према мени.

Тужилаштво је предложило да се током главног претреса, као докази изведе фото - документација, као и психијатријско - психолошка експертиза судских вештака, који су процењивали његово психолошко стање. Такође, предложили су и саслушање надлежног медицинског стручњака који је вештачио дететове повреде.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".