Policija je na saslušanje dovela Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

NJima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta, za koje je po izmenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine zaprećena kazna doživotne robije bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Osumnjičenima su dodeljeni branioci po službenoj dužnosti.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u jednom mediju, izneo šokantno otkriće. Nakon što su automobilom udarili Danku, osumnjičeni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila.

- Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji - ispričao je Cmolić.

(Alo)

BONUS VIDEO: