Полиција је на саслушање довела Срђана Јанковића (50) из села Лука и Дејана Драгијевића (50) из села Злот под сумњом да су убили малу Данку Илић (2).

Њима се на терет ставља кривично дело тешко убиство детета, за које је по изменама Кривичног законика који је ступио на снагу 1. децембра 2019. године запрећена казна доживотне робије без могућности условног отпуста.

Осумњиченима су додељени браниоци по службеној дужности.

Начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић је, гостујући у једном медију, изнео шокантно откриће. Након што су аутомобилом ударили Данку, осумњичени су мислили да је мртва и убацили су је у гепек, али је девојчица била жива и у једном моменту се пробудила.

- Прикупљају се докази даноноћно. Један од убица има блокаду и не може да се сети где је оставио тело. Чињеница је да се њихове приче поклапају о детаљима удараца, али нису били усаглашени о самом убиству детета. Данка је била у несвести када су је ударили аутом, а они су мислили да је мртва па их је изненадило што се пробудила, а један од њих је и удавио и на крају су се ратосиљали тела на депонији - испричао је Цмолић.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: