U zgradi Višeg suda u Beogradu je u ponedeljak i utorak nastavljeno suđenje u krivičnom postupku za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojem je 3. maja 2023. godine ubijeno 10 osoba, devet učenika i školski čuvar. Otac dečaka ubice je odgovarao na pitanja roditelja žrtava i svojim ponašanjem i odgovorima je šokirao sve u sudnici, a Anđelko Aćimović, otac jedne od ubijenih devojčica, podelio je utiske sa suđenja.

- Za nas je svako suđenje dodatna trauma, veoma je potresno, što se tiče opšteg utisaka, u optuženom ne postoji nikakvo iskreno kajanje. Svi u životu grešimo, ali je pitanje kada napravimo grešku i vidimo posledice, koje su ovde katastrofalne, kako ćemo da reagujemo na to. Dakle, potrebno je uvek pokajanje i prihvatanje odgovornosti - rekao je Aćimović.

Potom je otkrio da optuženi nije odgovorio na sva postavljena pitanja, već se branio ćutanjem. Advokatica oca dečaka ubice je, prema njegovim rečima, rekla da je odgovorio na svako pitanje.

- To je pokušaj ekipe porodice Borović da svog klijenta predstave u javnosti kao časnog, ispravnog čoveka, da ga prikažu u boljem svetlu. Mogu potvrditi da to nije tačno. Pitanja van toga, vezana za posledice, odnose u porodici, psihološke prirode, bukvalno su otklonjena kao nepotrebna, odnosno nisu za ovaj predmet - dodao je Aćimović.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Suđenje u krivičnom postupku nastavlja se 15. maja, a u parničnom u četvrtak 4. i petak 5. aprila. Aćimović je za kraj rekao da ni od majke ne očekuje prihvatanje krivice i pokajanje.

- Od porodice ne očekujem, ali od direktora streljane očekujem da se nešto više sazna. Imam utisak da porodica dečaka ubice i njihovi advokati pokušavaju da deo krivice prebace na ljude koji su obučavali malog. Videćemo šta će biti, on je bio obučen u rukovanju oružjem, a pitanje je da li je to mogao da nauči za tri termina u streljani - zaključio je Aćimović.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".