У згради Вишег суда у Београду је у понедељак и уторак настављено суђење у кривичном поступку за масакр у Основној школи "Владислав Рибникар" у којем је 3. маја 2023. године убијено 10 особа, девет ученика и школски чувар. Отац дечака убице је одговарао на питања родитеља жртава и својим понашањем и одговорима је шокирао све у судници, а Анђелко Аћимовић, отац једне од убијених девојчица, поделио је утиске са суђења.

- За нас је свако суђење додатна траума, веома је потресно, што се тиче општег утисака, у оптуженом не постоји никакво искрено кајање. Сви у животу грешимо, али је питање када направимо грешку и видимо последице, које су овде катастрофалне, како ћемо да реагујемо на то. Дакле, потребно је увек покајање и прихватање одговорности - рекао је Аћимовић.

Потом је открио да оптужени није одговорио на сва постављена питања, већ се бранио ћутањем. Адвокатица оца дечака убице је, према његовим речима, рекла да је одговорио на свако питање.

- То је покушај екипе породице Боровић да свог клијента представе у јавности као часног, исправног човека, да га прикажу у бољем светлу. Могу потврдити да то није тачно. Питања ван тога, везана за последице, односе у породици, психолошке природе, буквално су отклоњена као непотребна, односно нису за овај предмет - додао је Аћимовић.

Фото: З. Јовановић

 

 

Суђење у кривичном поступку наставља се 15. маја, а у парничном у четвртак 4. и петак 5. априла. Аћимовић је за крај рекао да ни од мајке не очекује прихватање кривице и покајање.

- Од породице не очекујем, али од директора стрељане очекујем да се нешто више сазна. Имам утисак да породица дечака убице и њихови адвокати покушавају да део кривице пребаце на људе који су обучавали малог. Видећемо шта ће бити, он је био обучен у руковању оружјем, а питање је да ли је то могао да научи за три термина у стрељани - закључио је Аћимовић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".