Južnokorejski pevač Park Jae-sang, poznatiji kao Psaj (46), popularnost je stekao 2012. godine sa pesmom "Gangnam Stajl". Pesma je preko noći dosegnula ogroman broj pregleda, a do kraja 2012. "Gangnam stajl" bio je na vrhu muzičkih lista u više od 30 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Nemačku, Italiju, Rusiju, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Čar te pesme bio je upravo Psajev neobičan ples, kojeg je većina ljudi, barem jedanput pokušala da izvede.

Psaj je posle objavljivanja te pesme postao jedan od najtraženijih muzičara. Potpisao je ugovor sa menadžerom DŽastina Bibera i snimio hit sa Snup Dogom, a bio je i svestan da svaki idući singl mora da bude bolji od "Gangnam Stajla", kako bi ostao na vrhu u muzičkom svetu.

Foto: Profimedia

 

Međutim plan mu je propao jer je Psaj pao u depresiju i odao se alkoholu.

- Ako sam srećan pijem, ako sam tužan pijem. Ako pada kiša, pijem, ako je sunčano pijem - rekao je Psaj u jednom intervju.

Ubrzo se vratio u Južnu Koreju te tamo pokrenuo vlastitu muzičku kuću, gde nastoji da pomogne mladim muzičarima da se probiju na tržište.

- Jedna od stvari koje najviše volim kod ovog posla je to što je nepredvidiv. Međusobno kažemo da smo u "poslu s poklopcem" - jer ne znate šta imate dok to ne otvorite. Ne znaš koji će oblak doneti kišu - rekao je Psaj u intervjuu za NJujork Tajms pre dve godine.

Psaj je otkrio i kako oseća veliki pritisak dok odlučuje o karijerama mladih muzičara. Tvrdi kako je to puno veći pritisak nego kada odlučuje o svojoj karijeri.

BONUS VIDEO: