Za sada nisu poznate tačne okolnosti incidenta, međutim, hrvatski mediji navode da se radi o obračunu komšija. Dvojica povređenih muškaraca hospitalizovana su u splitskoj bolnici.

- Prvi pacijent (46) zadobio je tri prostrelne rane u području abdomena odnosno leve natkolenice i desne nadlaktice. Trenutno se nalazi na operaciji. Drugi pacijent (46) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u toku - rekli su za 24sata iz splitskog KBC-a.

Napadač je uhapšen dok Dalmatinski portal navodi da je obračun počeo zbog svađe oko parkiranja.

Na društvenim mrežama kruži i uznemirujući snimak obračuna. Na snimku se vidi upucani muškarac, koji nepomično sedi, a kome jedan od prolaznika pokušava da pruži pomoć. Međutim, napadač prilazi sa leđa prolazniku, a onda ga iznenada udara sekirom u glavu. Muškarac se ipak digao i počeo da se bori sa pomahnitalim napadačem.

- Udario me sekirom u glavu, j*bo te Bog, udri ga - viče šokirani muškarac dok se bori sa napadačom i doziva pomoć.

Dotrčala su još dvojica prolaznika i na jedvite jade uspela da napadaču izbiju sekiru iz ruke i da ga zadrže do dolaska policije. Napadač je navodno od ranije poznat policiji po krivičnim delima s elementima nasilja. Kako pišu hrvatski mediji, on je pre 21 godinu izbo mladića koji je mokrio pored njegove kuće.

Policija je tokom uviđaja utvrdila da je automobil upucan sa više metaka, pa se za sada pretpostavlja da je do incidenta došlo zbog parkiranja, ali policija to tek treba da utvrdi rekonstrukcijom događaja.

Van životne opasnosti

Nijedan od dvojice muškaraca koji su sinoć u Kaštel Štafiliću upucani iz vatrenog oružja i koje je treći napao sekirama nije u životnoj opasnosti, javlja KBC Split.

Napadnuti 46-godišnji muškarac, koji je pripadnik HGSS-a, ima teške telesne povrede u predelu stomaka, desne strane grudnog koša i natkolenice, dok je drugi muškarac (48) pritrčao u pomoć nakon što je upucan, zadobio je tešku fizičku povredu od preloma kostiju lobanje, koju mu je naneta sekirom.

Dalmatinski portal dodaje da je muškarac koji je upucan dugogodišnji pripadnik HGSS Kruno B.

- Ceo dan je proveo na dežurstvu na Malački. Vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, policija istražuje slučaj. prebačen je u bolnicu. Tamo su i naši doktori - rekao je načelnik HGSS-a u Splitu Branimir Jukić za Dalmatinski portal.

BONUS VIDEO:

(Kurir)